Підготовка до міжнародних іспитів



Спеціалізований курс іноземної мови, спрямований на підготовку до складання міжнародних іспитів TOEFL, IELTS, DAF.

Заняття проводять досвідчені фахівці, програма курсу складена з урахуванням усіх екзаменаційних вимог та структурних змін тесту. Наші викладачі володіють найновішими методиками у цій галузі та успішно застосовують їх у навчанні. Тест IELTS створено для перевірки рівня знань англійської мови у осіб, які бажають продовжити свою освіту в англомовних країнах. IELTS визнаний у всьому світі як тест з англійської мови, який відкриває доступ до освіти та роботи в таких країнах, як Великобританія, Австралія, Нова Зеландія, Канада та США.

Існує дві версії IELTS теста:

Academic module и General Training Module.

Академічний модуль IELTS створено для студентів, які вступають на навчання до університету.

Загальній модуль IELTS – для не університетських курсів (середні школи, коледжі, програми обміну та study abroad). Його також здають бажаючі іммігрувати до Австралії. Модулі відрізняються між собою у двох розділах: читання та письмо. Два розділи загальні – аудіювання та інтерв'ю. (Якщо Ви плануєте здавати IELTS, підготовка має відбуватися до здачі саме потрібного Вам модуля!).

Підготовка до IELTS залежить від вашого рівня знань та ваших здібностей. У когось підготовка до IELTS займе лише місяць, а комусь потрібно буде займатися набагато довше. Ті, хто має рівень мови upper-intermediate і вище, можуть відразу приступати до підготовки до IELTS, їм, як правило, потрібно не більше 6-8 занять; решті рекомендується спочатку підтягнути свій рівень до рівня upper-intermediate і лише потім приступати до підготовки до IELTS.

Структура теста IELTS:

Listening (Аудіювання) – 4 секції, близько 40 питань, 30 хвилин + час на перенесення відповідей у ​​бланк

 

Reading (Читання) 3-5 секцій, близько 40 питань, 60 хвилин

Writing (Письмо) 2 завдання, 60 хвилин

Speaking (Інтерв'ю) 10-15 хвилин

Загальний час для теста 2 години 45 хвилин
TOEFL

 

TOEFL (Test of English as a Foreign Language) – це міжнародний іспит з англійської як іноземної, що оцінює основні навички володіння англійською мовою. TOEFL є одним з найбільш відомих стандартизованих тестів, розроблених американською службою тестування в галузі освіти ETS (Educational Testing Service) при Прінстонський університет, в штаті Нью-Джерсі, США.

Основна мета TOEFL – оцінити рівень знання англійської. Наявність сертифіката TOEFL є необхідною умовою при вступі до більш ніж 2400 коледжів та університетів США, Канади та інших країн. Результати тесту TOEFL потрібні при вступі до багатьох університетів США для студентів або аспірантів, які раніше навчалися іншою мовою. Окрім того, здача TOEFL необхідна для участі у багатьох програмах зарубіжного стажування в установах, де викладання ведеться англійською мовою. Деякі наукові та професійні сертифікаційні програми вимагають від претендентів здачі TOEFL.

Сертифікат TOEFL визнається не лише у вищих навчальних закладах, а й у численних бізнес-структурах та наукових центрах у різних країнах світу. Особливості іспиту TOEFL TOEFL – іспит специфічний. По-перше, TOEFL – це іспит з “американської” англійської мови з усіма лексичними та граматичними нюансами, що звідси випливають. По-друге, міжнародний іспит TOEFL має дворічний термін придатності. Тестова система TOEFL представлена ​​різними питаннями, що передбачають вибір правильної відповіді серед запропонованих варіантів.

 

Cтруктура екзамена TOEFL

В даний час TOEFL (комп'ютерний варіант) складається з чотирьох розділів: аудіювання, граматичних конструкцій, читання та письмової частини. Аудіювання – Listening Ця частина іспиту TOEFL оцінює вашу здатність розуміти усне американське мовлення. Ви будете слухати діалоги в навушниках, у той час як на екрані комп'ютера з'являтимуться фотографії розмовляючих або спрощених відеороликів.

Аудіювання складається з трьох частин – Part A, Part B та Part C. Вам запропонують прослухати короткі діалоги між двома учасниками. За кожним діалогом слідує питання з чотирма варіантами відповіді. Діалоги та питання до них прослуховуються лише один раз. Як тільки ви почуєте питання, прочитайте чотири можливі варіанти відповіді до нього та виберіть потрібний. Після підтвердження відповіді вам запропонують прослухати наступний діалог. На прослуховування всіх текстів та відповіді на запитання відводиться близько 40-60 хвилин.

Граматичні конструкції – Structure

Ця частина іспиту TOEFL оцінює вашу здатність розпізнавати граматичні конструкції, характерні для сучасної англійської мови. Завдання може бути двох типів. Завдання першого типу – це пропозиції, які необхідно доповнити. Під кожною пропозицією наведено чотири варіанти слів або словосполучень. З них треба вибрати один, який коректно доповнює наведену пропозицію. Вам буде надано 40 питань, на які відводиться близько 25 хвилин.

Другий тип завдань – речення з чотирма підкресленими словами чи словосполученнями. Одне з підкреслених слів або словосполучень містить граматичну помилку, яку потрібно знайти та виділити. Так само, як і в розділі “Аудіювання”, ви можете міняти свою відповідь, але доти, доки ви її не підтвердили. А поки ви цього не зробили, наступне питання ви не зможете отримати.

Читання – Reading

Ця частина іспиту TOEFL перевіряє здатність читати та розуміти короткі тексти різного стилю та змісту, близькі до реально використовуваних у навчальному процесі. Завдання складається з текстів для читання та запитань до них. Спочатку ви матимете можливість ознайомитися з текстом. Після цього ви самі починаєте відповідати на запитання. Як правило, питання належать до одного або кількох конкретних абзаців, які будуть виділені. Відповіді на запитання ви даєте так само, як і в інших частинах іспиту, з тією різницею, що ця частина - лінійна (linear). Це означає, що рівень наступного питання не залежить від того, як ви відповіли на попередній, і ви можете будь-коли повернутися і змінити свою відповідь.

Загалом вам буде запропоновано прочитати 5-6 текстів. По кожному тексту буде поставлено від 4 до 8 запитань. Усього дається 60 питань, на які відводиться 45 хвилин.

Письмо – Writing

Ця заключна частина іспиту TOEFL дає вам можливість продемонструвати свої здібності писати англійською, тобто вибудовувати ваші думки, підтверджувати їх прикладами та висловлювати все це стандартною письмовою англійською мовою у творі на задану тему. Структура письмової частини іспиту дуже проста, вам потрібно лише погодитись або не погодитися з деяким твердженням та підкріпити свою відповідь вагомими доказами та прикладами.

На цю частину екзамену TOEFL вам відводиться 30 хвилин, і ви самі вирішуєте, чи набирати вам твір на комп'ютері або писати його від руки. Обсяг вашого твору має становити 200-300 слів.

Курс навчання у групі триває 5 місяців за умови занять двічі на тиждень по 90 хвилин; індивідуально – 3 місяці за умови занять двічі на тиждень по 90 хвилин. Терміни навчання можуть відрізнятися залежно від рівня студента та частоти занять.